Ohita
Vasemmalta: Tanskan suurlähettiläs Søren Jacobsen, JYSK CEO & President Jan Bøgh, pääministeri Boyko Borisov sekä talousministeri Emil Karanikolov.
Vasemmalta: Tanskan suurlähettiläs Søren Jacobsen, JYSK CEO & President Jan Bøgh, pääministeri Boyko Borisov sekä talousministeri Emil Karanikolov.

Tiedote -

JYSK avasi jakelukeskuksen Bozhurishtessa

JYSK avasi uuden jakelukeskuksen Bozhurishtessa, joka on nyt Bulgarian nykyaikaisin jakelukeskus. Avajaisjuhlallisuuksissa oli läsnä myös Bulgarian pääministeri Boyko Borisov sekä JYSKin toimitusjohtaja Jan Bøgh.

Torstai 12.9. oli tärkeä päivä JYSKille, sekä myös Bulgarialle, kun JYSK avasi virallisesti täysin uuden jakelukeskuksen Bozhuristhessa, joka sijaitsee lähellä Sofiaa.

Avajaisten viralliset vieraat olivat pääministeri Boyko Borisov, talousministeri Emil Karanikolov, Sofian kaupunginjohtaja Yordanka Fandakova sekä Tanskan suurlähettiläs Søren Jacobsen.

“Tämä on tärkeä päivä JYSKille, ja toivon että myös Bozhuristhelle. Kenties myös yhtä tärkeä Bulgarialle maana, ja on kunnia, että pääministeri Boyko Borisov sekä muut hallituksen jäsenet ovat hyväksyneet kutsumme ja liittyneet mukaan tänään.” kertoi JYSKin toimitusjohtaja, Jan Bøgh avajaisten aikana.

Vierailla oli mahdollisuus tutustua Bulgarian moderneimpaan ja automatisoiduimpaan jakelukeskukseen, ja saada tietoa JYSKin saavutuksista yrityksenä sekä tulevaisuuden suunnitelmista. 

200 työpaikkaa

Avajaisissa JYSK esitteli myös varastointitoimintojaan. Tuotteiden automatisoitu varastointi, käsittely sekä kuljetuksien järjestely toteutetaan ensimmäistä kertaa Bulgariassa.

”Uusi jakelukeskus Bozhuristhessa on rakennettu käyttäen uusinta teknologiaa, ja on tällä hetkellä alueen modernein. Kun uusi jakelukeskus on otettu täysin ketjumme käyttöön, se tuo isoja hyötyjä asiakkaillemme, myymälöille sekä ympäristölle.” kertoo logistiikkapäällikkö, Jan Oliver-Schmidt.

Bozhurishten jakelukeskus on JYSKin kahdeksas logistiikkakeskus Euroopassa. Tällä hetkellä se toimittaa tavaroita lähes 80 myymälään Bulgariassa, Kreikassa ja Serbiassa.

Jakelukeskuksen kokonaiskoko on 95 000 m2. Varastointikapasiteetti on lähes 125 000 lavaa, ja tontin kokonaispinta-ala on 303.000 m2.

Uuden jakelukeskuksen ylpeytenä on kaksi korkeapaikka-aluetta, jotka ovat täysin automatisoituja.

Seuraavat vaiheet jakelukeskuksen kehittämisessä ovat toimituksien aloitus Romaniaan syyskuun aikana, ja Bosniaan vuoden loppuun mennessä sekä asteittainen käyttöönotto verkkokauppatilauksien toimituksille vuonna 2020. Kun jakelukeskus saavuttaa täyden toimintakapasiteetin, se työllistää yli 200 henkilöä ja palvelee yli 320 JYSK myymälää.

Bozhuristhen jakelukeskuksen avaaminen on myös tärkeä osa JYSKin strategiaa lyhentämällä toimitusaikaa asiakkaille sekä myymälöille. Se tuo myös merkittäviä ympäristöetuja, sillä JYSK säästää nyt noin 10 miljoonaa kuljetuskilometriä vuodessa. 

JYSK voitti jakelukeskukseen tehdyn 107 miljoonan euron kokonaisinvestoinnin myötä myös arvostetun “ Investor of Year 2018” –palkinnon, joka palkittiin tämän vuoden maaliskuussa.


JYSK on kansainvälinen myymäläketju, jolla on skandinaaviset juuret ja joka myy kaikkea kotiin. Ensimmäinen myymälä avattiin Tanskassa vuonna 1979. Tällä hetkellä JYSKillä on yli 2 700 myymälää ja 22 000 työntekijää 52 maassa. Myymälöiden nimi on Saksassa ja Itävallassa Dänisches Bettenlager, muualla maailmassa JYSK. JYSKin omistaja on tanskalainen liikemies Lars Larsen, joka omistaa useita yrityksiä. Niiden vuotuinen liikevaihto on 4.02 miljardia EUR. JYSKin liikevaihto on 3.36 miljardia EUR.

Yhteyshenkilöt

Taija Paavola

Taija Paavola

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäpäällikkö +358 407 797 298 JYSK Suomi