Ohita
JYSK Suomen tulos jälleen uuteen ennätykseen - Tavoitteena markkinan kakkossija kolmessa vuodessa

Tiedote -

JYSK Suomen tulos jälleen uuteen ennätykseen - Tavoitteena markkinan kakkossija kolmessa vuodessa

Tanskalainen huonekaluketju JYSK on julkistanut tilikautensa 2017/2018 tuloksen. Yritys teki toista vuotta peräkkäin kaikkien aikojen ennätystuloksen sekä Suomessa että konsernitasolla. JYSK Suomen liikevaihto oli 143 M€ ja liikevoitto 14,7 M€. Yrityksen investoinnit olivat kuluneen tilikauden aikana yli 6 M€. Liikevaihto kasvoi viime vuodesta 9 % ja liikevoitto 17 %.

JYSKin markkina-asema vahvistuu edelleen Suomessa. Tilastokeskuksen keräämien tietojen pohjalta JYSKin liikevaihdon kehitys on toimialalle poikkeuksellisen vahvaa. Kuluneen vuoden aikana huonekalujen ja sisustustavaroiden kaupan liikevaihto on kehittynyt keskimäärin Suomessa vain vajaa 5 %. JYSKin liikevaihto on kasvanut yli 50 % toimialan suhteellista keskiarvokasvua nopeammin.

- Toimialan kotimaisiin toimijoihin verrattuna olemme kyllä erinomaisessa asemassa. Ennätysmäisten kasvuvuosien ansiosta meillä on mahdollisuus kehittää JYSK Suomea aivan uudella tasolla. Tänä vuonna investoimme mittavasti myymäläuudistuksiin, asiakaspalvelun kehittämiseen ja henkilöstön sitouttamiseen. Lisäksi olemme panostaneet voimakkaasti valikoiman kehitykseen, laatuun ja brändimielikuvan parantamiseen, JYSKin Country Manager Ville Velin tiivistää.

Laajeneva myymäläverkosto toi ennätysmäärän asiakkaita

Kuluneen tilikauden investoinnit olivat poikkeuksellisen mittavat. JYSK Suomi uudisti asiakaspalvelua elektronisin hintakyltein, avasi useita uusia myymälöitä sekä uudisti myymälöitä uuden konseptin mukaisiksi valtakunnallisesti. Lisäksi JYSK lanseerasi uuden ydinkeskustoihin ja kauppakeskustoihin keskittyvän citykonseptin.

JYSKillä on Suomessa verkkokaupan ohella 79 myymälää, joista viisi avattiin kuluneena tilikautena. Syyskuun alun jälkeen on lisäksi avattu jo kaksi myymälää. Suunnitelmissa on avata kuluvan tilikauden aikana (elokuu 2018/2019) vielä ainakin viisi uutta myymälää. Kehitystyön tulos näkyy suoraan myös asiakasmäärässä, joka jatkoi kasvuaan. Viime tilikaudella JYSK Suomen myymälöissä vieraili 3,5 miljoonaa asiakasta, mikä on 12,1 % edellisvuotta enemmän.

- Kuluneen vuoden mittavista investoinneista huolimatta kannattavuutemme on yhä erinomainen, joten voimme jatkossakin panostaa kehitystyöhön voimakkaasti. Tavoitteena on jälleen rikkoa uusia ennätyksiä ja ottaa entistä suurempi markkinaosuus. Nykyisellä vauhdilla ylitämme 200 M€ liikevaihdon kolmen vuoden sisällä, Ville Velin visioi.

JYSK Suomen liikevaihdon kasvu ja tulos näkyvät koko henkilöstön palkitsemisessa. JYSK maksoi kuluneelta tilikaudelta henkilöstölleen yli 1,1 M€ bonuksia. Tulospalkkio kasvatti myymälätyöntekijän ansiota keskimäärin 7,5 %, mikä tekee siitä merkittävän tulonlähteen vuositasolla.

Konsernitasolla JYSK Groupin kokonaisliikevaihto kasvoi uuteen ennätykseen: 3,6 miljardia euroa ja liikevoitto 474 M€. Yrityksellä on tällä hetkellä myymälöitä 50 maassa ja strategiana on jatkaa myymäläverkoston kehittämistä ja laajentamista edelleen eri maissa.

JYSK Suomen kehitys lukuina vuosien 2016-2018 aikana

Lisätiedot

JYSK Suomi, Country Manager Ville Velin, 0400 579587, vve@jysk.com

Lähde: Tilastokeskus


JYSK on kansainvälinen myymäläketju, jolla on skandinaaviset juuret ja joka myy kaikkea kotiin. Ensimmäinen myymälä avattiin Tanskassa vuonna 1979. Tällä hetkellä JYSKillä on yli 2 600 myymälää ja 22 000 työntekijää 50 maassa. Myymälöiden nimi on Saksassa ja Itävallassa Dänisches Bettenlager, muualla maailmassa JYSK. JYSKin omistaja on tanskalainen liikemies Lars Larsen, joka omistaa useita yrityksiä. Niiden vuotuinen liikevaihto on 4.02 miljardia EUR. 

Yhteyshenkilöt

Taija Paavola

Taija Paavola

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäpäällikkö +358 407 797 298 JYSK Suomi