Ohita
JYSK Järvenpään uudistuneen myymälän avajaiset marraskuussa 2022
JYSK Järvenpään uudistuneen myymälän avajaiset marraskuussa 2022

Uutinen -

JYSK Suomi jatkaa investointeja maltillisesta liikevaihdosta huolimatta

JYSK Suomen tilikauden 2021/2022 liikevaihto oli 172,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto 14,2 miljoona euroa. Laskua edelliseen vuoden liikevaihtoon oli 5,3 %. Suomessa avattiin neljä uutta JYSK-myymälää Helsingissä Malmille, Espoossa Lippulaivaan, Klaukkalassa sekä Jyväskylässä Keljoon. Myymälöiden laajennuksia ja konseptiuudistuksia oli yhteensä 18. JYSK Suomen myymäläverkoston ja konseptiuudistusten investoinnit jatkuvat suunnitellun mukaisesti.

Elokuussa päättynyt JYSK Suomen tilikausi oli onnistunut liikevaihdon laskusta huolimatta. Liikevaihto oli kaikkien aikojen toiseksi paras. Koronan jälkeinen aika on vähentänyt kodin sisustamista, mikä on vaikuttanut liikevaihdon laskuun. Tietyissä tuoteryhmissä, kuten kodintuotteissa myynti on kasvanut. Yritysmyynnissä olemme ylittäneet kaikki odotukset.

–Vaikka emme aivan yltäneet koronan aikaisiin huippulukemiin, meillä on monia hyviä onnistumisia, joista voimme olla iloisia. Erityisen ylpeä olen henkilöstömme omistautumisesta ja asiakaspalveluhenkisyydestä, kertoo JYSK Suomen toimitusjohtaja Johan Sjödin.

    JYSK Suomen myymäläverkosto kasvaa ja uudistuu

    Viime tilikautena Suomessa avattiin myymälät Helsingissä Malmille, Espoossa Lippulaivaan, Klaukkalassa sekä Jyväskylässä Keljoon. Uusia myymälöitä ja myymäläuudistuksia tulee olemaan kuluvan tilikauden aikana noin 20. Tavoitteenamme Suomessa on saavuttaa noin 100 myymälän verkosto 2024/2025 tilikauden loppuun mennessä.

    – Korona-ajan kodinsisustamisen suurin buumi on ohi, inflaatio ja Ukrainan sota, kaikki nämä vaikuttavat asiakkaiden ostokäyttäytymiseen. Uskomme kuitenkin omaan menestystarinaamme. Meillä on halua laajentua, uudistua ja tarjota huipputarjouksia asiakkaille. Myymäläverkostomme on laaja, meille on helppo tulla ja asioida verkkokaupassa, iloitsee Sjödin.

    Myymälöihin aurinkopaneelit

    Osana laajentumista ja uudistusta erilaiset energiaratkaisut ovat agendallamme ja tulemme asentamaan 10 myymälään aurinkopaneelit. Meillä on tällä hetkellä 13 myymälässä aurinkopaneelit, jonka ansiosta myymälät ovat omavaraisia kesäkuukausina. Olemme asentaneet myymälöihimme 20 asteen tavoitelämpötilan ja liiketunnistimet automatisoivat valoa myymälän varasto- ja sosiaalitiloissa. Olemme myös vähentäneet myymälöidemme LED-valaistusten tehoa 25 prosentilla.

    JYSK Suomen tulos tilikausi 2021/2022 (1.9.2021 – 31.8.2022)

    • Liikevaihto: 172,3 milj. €
    • Liikevaihdon lasku tilikaudesta 2020/2021:5,3 %
    • Liikevoitto: 14,2 milj. €
    • Ensimmäinen myymälä avattiin Turkuun vuonna 1995.
    • Tilikauden 2021/2022 aikana JYSK avasi neljä uutta myymälää.
    • Marraskuussa 2022 JYSK -myymälöitä on Suomessa 93 ja verkkokauppa
    • Henkilöstöä 880.

    Katso lisätietoja JYSK konsernin tuloksesta tai lue lisää vuosikertomuksesta>


    Aiheet

    Kategoriat

    Yhteyshenkilöt

    Johan Sjödin

    Johan Sjödin

    Toimitusjohtaja JYSK Suomen ja Ruotsin toimitusjohtaja +46702778914

    Liittyvä sisältö