Ohita
JYSK tähtää kohti omavaraisuutta sähköntuotannossa aurinkopaneeleilla

Tiedote -

JYSK tähtää kohti omavaraisuutta sähköntuotannossa aurinkopaneeleilla

Tällä hetkellä 13 JYSK-myymälää hyödyntää aurinkoenergiaa katoille asennettujen paneeleiden kautta. Huhti-elokuun aikana yhdeksän myymälää oli sähkön osalta täysin omavaraisia tuottaen sähköenergiaa eteenpäin myös oman verkon ulkopuolelle. Tutkimme mahdollisuutta jatkaa aurinkoenergiamyymäläverkoston laajentamista tulevan tilikauden aikana noin kymmenellä kohteella.

JYSK ottaa osaa valtiohallinnon energiasäästöhaasteeseen ja asettaa myymälöihin 20:nen asteen tavoitelämpötilan.

Me JYSKissä olemme jo pitkään työskennelleet energiankulutuksen vähentämisen eteen. Osana energiansäästöprosessia olemme asettaneet myymälöihimme 20:nen asteen tavoitelämpötilan. Tämä lämpötila on linjassa työsuojeluhallinnon keskiraskaan myymälä- ja varastotyön suosituslämpötilojen (17–21 astetta) kanssa.

Liiketunnistimet automatisoimaan valoenergiaa

Asennamme myymälöiden varasto- ja sosiaalitiloihin liiketunnistamia, jotka auttavat automatisoimaan tilan valoja. Tällä hetkellä automaattisensorit ovat toiminnassa 28:ssa myymälän varastotilassa ja 41:n myymälän sosiaalitiloissa. Suurin osa myymälöistämme on siirtynyt myös LED-valaistukseen, jolla on merkittävä energiaa säästävä vaikutus. Jatkossa myymälöihimme asennettavat LED-spottivalot kuluttavat lähes 30 % vähemmän watteja per spotti, ilman että spotin antoteho heikentyy.

Aiheet

Kategoriat


JYSK on kansainvälinen, tanskalaisomisteinen huonekaluketju. Skandinaaviset juuret ja muotoilukieli tekee sisustamisesta helppoa niin kotona, toimistossa kuin ulkona puutarhassa.

JYSKillä on yli 3200 myymälää ja verkkokauppa 48 eri maassa. Tarjoamme huipputarjouksia ja asiantuntevaa asiakaspalvelua lähellä asiakasta.

Perustaja Lars Larsen avasi ensimmäisen myymälänsä Tanskassa vuonna 1979. Nykyään JYSK työllistää yli 30 000 kollegaa. JYSK on osa perheomistuksessa olevaa Lars Larsen -konsernia, jonka kokonaisliikevaihto oli 4,87 miljardia euroa tilikaudella 2021/22.

Yhteyshenkilöt

Taija Paavola

Taija Paavola

Lehdistön yhteyshenkilö Viestintäpäällikkö +358 407 797 298 JYSK Suomi

Liittyvä sisältö